Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΙΝΕ...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?

«Πωλείται» σε 6000 νησιά βάζει η Ελλάδα σύμφωνα με τη Guardian
25 Ιουνίου, 2010

Ειδήσεις Ελλάδα:

Προορισμός των πλούσιων και διάσημων που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα ιδιωτικό νησί θα γίνει η χώρα μας σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Λόγος, το ξεπούλημα –ή η μακροχρόνια μίσθωση- μερικών εκ των 6000 «ηλιόλουστων» ελληνικών νησιών στην «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπληρώσει το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος». Με αυτά τα λόγια αναφέρεται ο Βρετανός αρθρογράφος στη χώρα μας και στην κυβέρνησή της.

Μάλιστα, επικαλείται ανώνυμη πηγή σύμφωνα με την οποία προς πώληση έχει τεθεί μια ολόκληρη περιοχή της Μυκόνου. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί κατά το 1/3 δημόσια περιουσία. Λέγεται πως η κυβέρνηση αναζητεί αγοραστή ο οποίος θα διαθέσει κεφάλαια για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού καταλύματος.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται στη Ρόδο, για την οποία ενδιαφέρονται Ρώσοι και Κινέζοι.

Η Guardian καταλήγει στο ανήκουστο συμπέρασμα ότι μόνο 227 ελληνικά νησιά κατοικούνται, εξαιτίας της ανικανότητας του κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές και να επιτηρήσει δια των οργάνων της τάξης τα περισσότερα από αυτά!

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται τέλος στο «ξεπούλημα» διαφόρων πόρων εθνικού πλούτου όπως οι σιδηρόδρομοι και οι εταιρείες ύδρευσης.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της Guardian έρχεται λίγους μήνες μετά από παρόμοια πρόταση Γερμανού βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου